Dumnezeu si creatia omului.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  EnSabahNur2 la data de 2010-12-11, 09:39

Dumnezeu este cel care a facut totul sa existe, el a facut Universul, el a facut sa apara lumina ( Soarele ) el a dat viata pe Pamant, el a facut animalele si ceea mai superioara fiinta, omul.
Dumnezeu a facut tot ce exista, el a facut Universul care contine Pamantul si Luna in jurul carora se invarte Soarele care ne da lumina, iar noaptea se vad stelele pe bolta cereasca, dar ele nu sunt ca soarele. El a facut tot ce este pe Pamant, toate animalele, toate plantele si omul, cea mai mare creatie a lui.
Cine l-a facut pe Dumnezeu? Este foarte interesant cum religia explica anumite chesti, doar cu limita de informatie umana din acea perioada. Si unde nu exista explicatie, daca este bun Dumnezeu le-a facut, iar daca este rau Diavolul le-a facut. Si omul se auto onoreaza find cel mai superior dintre fiinte, probabil pe Terra, nefind constient ca mai exista fiinte in Univers.

Dumnezeu a facut un om dupa chipul si infatisarea lui, pe Adam. Din Adam si pentru Adam, a facut-o pe Eva. Le-a spus sa nu manance din pomul cunoasteii, Eva si Adam au facut-o si acum oamenii sunt pedepisti pentru eternitate.
Dumnezeu a facut un om asemanator lui, care are trup, cap, maini, picioare si asa mai departe. Si din Adam a facut-o pe Eva, ca sa nu fie singur. Si le-a spus sa nu faca ceva, iar ei au facut si acuma oamenii sunt pedepsiti pentru eternitate.
Nu stiam ca Dumnezeu are chip. Se spune ca a facut-o pe Eva pentru Adam, dar pe Adam pentru cine l-a facut? Se simtea Dumnezeu singur? Daca i-a facut, de ce le-a dat restricti? Dupa care sa ii pedepseasca pentru eternitate pe toti oamenii.


Ultima editare efectuata de catre EnSabahNur2 in 2011-05-09, 18:56, editata de 2 ori
avatar
EnSabahNur2
Admin

Posts : 499
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : Romania, Cluj, Cluj-Napoca

Vezi profilul utilizatorului http://ensabahnur2.forumsmotions.com

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Goddess la data de 2010-12-11, 12:58

Dumnezeu este totul si nu el a facut ceea ce este. Anumite energii au facut Universele si tot ceea ce exista. Conform legulilor Universului si datorita anumitot energii a aparut viata si pe Terra, de la cele mai simple forme de viata pana la forme complexe. Omul este un animal. Nu este cea mai superioara fiinta din Univers, dar este animalul cel mai avansat de pe Terra.
Pe Dumnezeu l-au facut acele energii sa apara si sa se formeze. Acele energii nu au fost din totdeanua, dar au aparut printr-un mod pe care nu il puteti intelege inca. 'Pur si simplu din nimic au vrut sa fie.'
Bine inteles ca religia explica lucrurile cu limita de informatie din acea perioada, la fel face si stiinta. Religia a aparut pe Terra datorita unor extraterestri. Mai incolo, omul a modificat-o dupa vointa lui.
Nu exista bine si rau. Totul se intampla conform legilor Universului si influentate de anumite energii.
Da am observat ca omul se considera mai mult decat este, dar omul defapt este mai mult decat crede. In comparatie cu alte rase, oamenii sunt o aparitie noua.
Dumnezeu a facut omul dupa chipul si infatisarea lui. Ca sa intelegeti mai bine, fiintele care au evoluat sa ajunga oameni si la fel si celelalte fiinte, au evoluat conform legilor Universului, conform lui Dumnezeu. Astfel omul a fost facut dupa Dumnezeu, este o parte din el.
Religia spune ca Dumnezeu le-a spus oamenilor ca sa nu manance din Pomul Cunoasterii. Acesta este un simbol. Religia umana este anti stiinta. Stiinta este cunoasterea realitatii. Religia s-a transformat intr-o putere de control asupra omenirii. Religia nu vrea ca oamenii sa stie adevarul, ca oamenii sa se intrebe, sa gandeasca. Religia vrea ca oamenii sa asculte, sa creada si sa faca ce li se spune.
Datorita lui Adam si Eva oamenii sunt pedepsiti pentru eternitate. Este din nou simbolic. Datorita stramosilor, viitoarele generatii sunt influentate. Si in legatura cu Eva l-a facut pe Adam sa manance din Pomul Cunoasterii este un simbol uman ca sa arate ca latura feminina este vinovata. Asta se intampla datorita unor energii care au influentat ca latura masculina sa domine.
Voi barbatii va credeti mai superiori ca femeile, dar nu sunteti. Ati dominat foarte mult, dar vine timpul cand echilibrul dintre feminin si masculin se va egala. Asta se va intampla datorita unei energii care va domina si nu aveti ce face.
avatar
Goddess

Posts : 59
Join date : 08/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  EnSabahNur2 la data de 2010-12-11, 13:05

Destul de ciudata partea 'Pur si simplu din nimic au vrut sa fie.' , dar cred ca pot sa o inteleg. Asa a aparut totul din nimic, pentru ca ceva a vrut sa fie, nu?
In legatura cu barbatii, ca au dominat Terra foarte mult, am vazut si ca femeile au fost injosite si li s-au taiat drepturile si ca au fost oprite sa avanseze ca sa zic asa. Ma bucur sa aud ca macar se va ajunge la un echilibru intre barbati si femei. Oare in viitor vor domina femeile barbatii in totalitate la fel cum au facut-o barbatii cu femeile pana acum?
avatar
EnSabahNur2
Admin

Posts : 499
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : Romania, Cluj, Cluj-Napoca

Vezi profilul utilizatorului http://ensabahnur2.forumsmotions.com

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Goddess la data de 2010-12-11, 13:15

Da, asa a aparut totul din nimic. Prin vointa poti crea din nimic orice, dar necesita o energie foarte puternica. Pentru voi oamenii deocamdata este mai usor sa modificati ceea ce exista doar prin vointa. Puteti manipula materialul doar vrand.
Acele lucruri impotriva feminismului s-au intamplat datorita unor energii din Univers, nu exact din cauza barbatilor.
Da, in viitor dupa acest echilibru intre femei si barbati va fi si o perioada cand femeile vor domina in totalitate barbatii. Este un flux care se repeta in Univers. Dar femeile nu vor face la fel ca barbatii, deoarece energia feminina are un alt fel de a fi fata de energia masculina.
avatar
Goddess

Posts : 59
Join date : 08/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  OverLogic la data de 2010-12-22, 00:54

Da, intradevar foarte ciudat cum religia explica anumite pe baza cunostiintelor din acea vreme, dar nu stiu ce sa spun despre partea cu Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea lui cand de fapt nu are chip.
O mica dezbatere pe tema asta: sunt persoane care pot reproduce chipul unei persoane foarte precis dupa anumite criterii, iar cei de la Discovery au contactat 2 astfel de persoane (nestiind unul de celalalt) pentru a reproduce chipul lui Dumnezeu dupa un grup larg de criterii iar ambele persoane au facut chipul Lui ca fiind o persoana de culoare si semanau chiar foarte mult.
Si de ce Dumnezeu care a creat omul sa ii puna restrictii (Pomul Cunoasterii) si de ce sa ne interzica ceva? Are orgoliul Lui, are o parte rea in El? De ce Cel care a creat omul sa pedepseasca intreaga omenire pentru fapta unor persoane? De ce Cel care se spune ca ne iubeste si care iarta toate pacatele dupa moarte sa ne duca la 'judecata de apoi' si sa decida cine merita sa in Iad si cine in Rai? Parca El ne ierta pacatele si ne iubea.. Daca ar fi bun cu adevarat near ierta pacatele si ne-ar primi in Rai. Are si El o parte rea? Dar se zice ca El este binele intruchipat, de ce ar avea? Pentru ca asa a vrut omul cand a spus ca Dumnezeu exista si pentru ca numai asa putea sai faca pe ceilalti sa fie cum ar vrea el (cel sau cei care au pus bazele religiei ) .
avatar
OverLogic

Posts : 58
Join date : 16/11/2010
Age : 27
Location : Plopilor St.

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  EnSabahNur2 la data de 2010-12-22, 08:58

Da tocmai, nu are chip.
Am auzit si eu de acel experiment cu reproducerea chipului lui Dumnezeu, dar totusi nu stiu ce chip ar putea reproduce atata timp cat nu exista. Da, de multe ori se vede ca Dumnezeu ar fi rau, dar cum sa il faca omul pe Dumnezeu rau? Absolut orice face Dumnezeu este bine, pentru ca el stie mai bine si vointa lui trebuie respectata.
Da cu Judecata de apoi se zice ca daca chiar iti pare rau pentru faptele rele savarsite, ai sa fi iertat. El ne iubeste, poate atat timp cat facem ce vrea el.
avatar
EnSabahNur2
Admin

Posts : 499
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : Romania, Cluj, Cluj-Napoca

Vezi profilul utilizatorului http://ensabahnur2.forumsmotions.com

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Goddess la data de 2010-12-22, 09:12

Dumnezeu are un titlu care nu trebuie judecat, doar ascultat. Asta zice religia umana.
In legatura cu Judecata de apoi, exista acel proces, dar nu cum zice religia umana. Dupa moarte, cand ajungi din nou sub forma de energie ( spirit ) in functie de starea ta, vei fi afectat de anumite forte din Univers. In functie de cum esti tu cu adevarat, vei fi repartizat prin Univers.
avatar
Goddess

Posts : 59
Join date : 08/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: God and the creation of the human.

Mesaj  Guest la data de 2011-02-07, 09:31

In biblie zice ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui, dar nu trebuie luat mot a mo. Si cand a zis ca Dumnezeu a creat lumina nu se refera la Soare. Nu specifica care sau ce fel de lumina.

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Guest la data de 2011-02-07, 09:33

Daca am stii de ce a fost creat omul, am descoperi care este rolul lui in lumea asta. Momentan nu stim. Dar daca a mancat din marul cunoasterii de ce oamenii sunt atat de prosti? Numai stiu unde am citit ca atunci cand au mancat din marul cunoasterii au cunoscut ce este binele si ce este raul, dar nu stim care este acest bn si care este rau, si nici nu am putut sa uitam!

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  OverLogic la data de 2011-02-24, 21:34

Se spune ca Dumnezeu a creat omul, dar din moment ce nu exista inseamna ca omul nu a fost creat, a aparut in urma evolutiei universului si nimeni nu poate sti care este scopul existentei omului pe pamant, pentru ca nu exista un scop.
avatar
OverLogic

Posts : 58
Join date : 16/11/2010
Age : 27
Location : Plopilor St.

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Guest la data de 2011-02-24, 21:59

Ba exista, numa ca religia are un prost obicei de a schimba lucrurile. Si legat de scopul pe care il avem, cred ca exista acel scop. Si de ceva timp am inceput sa cred ca noi venim de pe alta planeta, dar fiindca suntem cam slab evoluati tehnologic, tind sa cred ca am fost adusi aicea si daca am fost adusi dc am fost adusi?

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  OverLogic la data de 2011-03-22, 01:06

Un scop al existentei omului pe pamant nu exista, dar puteti crede sau banui ca ar fi.
avatar
OverLogic

Posts : 58
Join date : 16/11/2010
Age : 27
Location : Plopilor St.

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Guest la data de 2011-03-29, 17:45

U poti sa crezi sau sa banuiesti ca nu exista, da exista:PP.S:Nimic nu e adevarat. Totul e permis.

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Goddess la data de 2011-05-08, 09:12

Depinde la ce scop va referiti. Acel scop special, un scop individual, pe care crede omul ca il are in viata, nu exista. Acel scop este doar in mintea lui. Un scop, in care cred mai multi oameni, un grup, este acelasi lucru. Doar ca de data asta mai multi oameni cred in acelasi scop si astfel isi formeaza un grup. Acel scop este doar in mintea lor si nu este cu nimic mai special ca un grup crede in acelasi lucru. Oamenii care se aseamana, se aduna.
Un scop al omului pe Terra nu exista. Mai bine spus in loc de scop, exista o utilitate. La fel precum un puisor mic si dragut de gaina are scopul de a fi mancat de doi crocodi. Dar omul pentru ca a ajuns in varful piramidei animalelor de pe Terra, nu mai este hrana pentru ele si astfel nu mai este util. Omul a ajuns la un nivel la care nu mai are un folos pentru mediul natural. Fiind in varful piramidei, el doar modifica medii dupa propria vointa.
La fel si extraterestri din varful piramidei Universului sunt la un nivel la care nu mai au un folos in Univers, ei doar modifica lucruri dupa propria vointa. Unele dintre fiintele inforioare lor au o utilizare, sunt folosite pentru a ajunge la anumite rezultate, au un scop. De aceea oamenii cred ca au un scop special. Din cele mai vechi timpuri au fost folositi de fiinte superioare pentru scopuri personale, astfel a ramas in subconstientul omului ca el are un scop in viata pentru o fiinta superioara. Da, are un scop, o utilizare pentru altii.
Veti invata ce inseamna scop defapt, cand ajungeti la un nivel mai superior.
avatar
Goddess

Posts : 59
Join date : 08/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Guest la data de 2011-05-11, 23:37

Omul nu a ajuns in varful piramidei deoarece nici nu ii de pe terra si nici nu a fost; si deci nici nu am avut o prada favorita sau sa fi fost prada uni pradator. Daca ai fost atenta in doc. de pe Discovery ai obs. (sau poate nu) ca vb de cum omul a trait si ce grea viata a adus impotriva animalelor da uita sa spuna cine ne folosea pe post de hrana. Pradatorii si prada evolueaza intr-un mod constant desi una ii mai evoluata ca cealalta. Da in fine.
Omul zic ca are un scop anume pt ca a avut la un nivel (spre deosebire de animale) de a stii ca exista si unde exista (foarte partial da ii macar un inceput xD). Extraterestii stiu ca au un scop pe care l-au avut si inca il au de a evolua si a atinge niste stadii imense de dezvoltare. Animalul nu are un scop anume in afara de a fii mancat si de a fi o bucata din lantul trofic. Nu are nimica de facut decat sa manance. Nici nu stie macar ca exista.
Iti dai seama de ce scop ai in momentul cand constientizezi ca poti sa faci ceva si te apuci sa il faci. Ii ca si cum ti-ai cumpara o masina ( care are scopul de a te duce undeva cat mai repede posibil) dar nu o folosesti. Toti avem cate o calitate pe care in alte vieti le-am dezvoltat si nu ne-am apucat degeaba de ele.
Si numa un singur scop avem, de a ne ajuta unul pe altul, deoarece in multitudinea aceasta de diversitati poti sa creezi un intreg. Seama cu teoria haosului care cica din haos poti sa faci ordine, ceva de genu ii si asta:P. Sper ca am fost destul de clar.

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Guest la data de 2011-05-12, 19:24

Te contrazici in idei, adica daca macar ai stii ce vorbesti. Dumnezeu este TOTUL si nu se refera neaparat la ceea ce vezi ci la ceea ce ne leaga unul de celalalt....Energia....deci Dumnezeu este energie asa ca daca el este energie si cu ceea ce ai scris tu ajungi la concluzia ca el a creat totul.


P.S: Nu mai judecati Biblia dupa modul cum oamenii o percep, ar fi un mare pacat pentru noi:(

Guest
Vizitator


Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  OverLogic la data de 2011-12-05, 05:06

atotstiutor_eufacfaculta a scris:Daca ai fost atenta in doc. de pe Discovery ai obs. (sau poate nu) ca vb de cum omul a trait si ce grea viata a adus impotriva animalelor da uita sa spuna cine ne folosea pe post de hrana. .. Extraterestii stiu ca au un scop pe care l-au avut si inca il au de a evolua si a atinge niste stadii imense de dezvoltare.

De ce ar fi dus o viata grea impotriva animalelor daca niciun animal nu il considera hrana? Nu-mi spune ca pentru teritoriu.
Si extraterestrii doar pentru ca au o tehnologie superioara noua sau pentru ca tind sa atinga varful tehnologiei daca ar exista, nu inseamna ca asta ii scopul lor. Si omul tinde spre acel varf al tehnologiei si totusi nu avem un scop.
avatar
OverLogic

Posts : 58
Join date : 16/11/2010
Age : 27
Location : Plopilor St.

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Dumnezeu si creatia omului.

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum