Timpul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Timpul

Mesaj  EnSabahNur2 la data de 2010-11-29, 16:11

- General

- Pamantul se invarte in jurul axei sale si in jurul centrului Soarelui.


-- Ziua

- Pamantul se invarte in jurul axei sale, astfel formanduse ziua si noaptea. Partial corect. Pamantul se invarte in jurul axei sale si in jurul centrului Soarelui, intr-un anumit fel, astfel formanduse ziua si noaptea.
- O miscare completa a Pamatului in jurul axei sale este o zi. Fals! Sa luam axa de rotatie a Pamantului si sa ducem o linie dintr-un punct in altul pe suprafata Pamantului trecand prin Londra de exemplu. Acum se considera ca atunci cand Pamantul se invarte in jurul axei sale si aceasta linie ajunge in locul din care a pornit, este o zi. Fals! Aceasta linie trebuie aliniata cu centrul Soarelui si atunci cand Pamantul se invarte in jurul axei sale si in jurul centrului Soarelui si aceasta linie se realiniaza cu centru Soarelui, este o zi.
- Ziua este impartita in 24 de ore. Ziua dureaza cateva ore si noaptea dureaza cateva ore. Cate?! Toate zilele dintr-un an sunt diferite, ziua si noaptea dureaza diferit, inafara de o zi, cand ziua si noaptea dureaza la fel.
- Orele sunt impartite in 60 de minute. Minutele sunt impartite in 60 de secunde. Si tot asa mai departe. Interesant cum acestea sunt impartite tot in 60, iar ziua este impartita in 24.


-- Anul

- Pamantul se invarte in jurul Soarelui si astfel se formeaza anotimpurile. Partial corect. Pamantul se invarte in jurul centrului Soarelui intr-un anumit fel, astfel formanduse anotimpurile. Primavara ( Martie, Aprilie, Mai ), Vara ( Iunie, Iulie, August ), Toamna ( Septembrie, Octombrie, Noiembrie ) si Iarna ( Decembrie, Ianuarie, Februarie ). Aceasta ordine pentru ca Primavara invie, Vara este la potential maxim, Toamna imbatraneste si Iarna moare. Anotimpurile nu coincid cu lunile!
- O miscare completa a Pamantului in jurul centrului Soarelui este un an. Corect.
- Un an este impartit in 12 luni. Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie. Din cate stiu eu, o luna este luat ca reper dupa Luna. Luna se invarte in jurul Pamantului si astfel formeaza fazele Lunii. Ele fiind 'Luna noua', 'Primul Patrar', 'Luna plina' si 'Ultimul patrar'. Iar lunile nu coincid cu Luna!
- Lunile sunt impartite in 4 saptamani. Macar numarul 4 de la saptamani coincide cu numarul 4 de la fazele Lunii.
- O saptamana este impartita in 7 zile. Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata Si Duminica.
- 7 zile x 4 saptamani = 28 zile/1 luna. Ianuarie are 31 zile, Februarie are 28 zile sau in anul bisect 29 zile, Martie are 31 zile, Aprilie are 30 zile, Mai are 31 zile, Iunie are 30 zile, Iulie are 31 zile, August are 31 zile, Septembrie are 30 zile, Octombrie are 31 zile, Noiembrie are 30 zile si Decembrie are 31 zile. 31, 28 sau in anul bisect 29, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31. What the fuck is this?!


- General

- Asa s-a inventat timpul. Da, timpul s-a inventat. Timpul este un concept, iar ziua, anul si asa mai departe sunt unitati de masura. Timpul in sine nu exista. Pamantul, Soarele si miscarea lor exista. In functie de acestea s-a inventat acest concept de timp, care precum vedeti, este gresit. Si in functie de acestea s-a inventat calendarul si ceasul dupa care va traiti vietile.
- Timpul este in functie de Pamant si Soare. De repetitia rotatiei Pamantului in jurul axei sale si de repetitia rotatiei Pamantului in jurul Soarelui. In Univers nimic nu este identic, nimic nu se repeta. Deci miscarile Pamantului in jurul axei sale si in jurul Soarelui difera. Dar se foloseste acelasi timp.
- Timpul este in functie de Pamant si Soare. Serios? Cu Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto si asa mai departe ce se intampla? Timpul pe ele este in functie de Pamant? Timpul pe aceste planete ar trebui sa fie in functie de rotatia lor in jurul axei propri si in jurul centrului Soarelui, ca si la Pamant. La fiecare planeta este diferit. Acum care este timpul? Sa nu uitam ca acesta este Sistemul nostru Solar care face parte dintr-o Galaxie, care face parte dintr-un Univers. Care este timpul?


- Experiment

- Cat timp dureaza pana incepe sa fiarba 1 litru de apa? Simpla intrebarea, nu? Iei 1 litru de apa, il pui la fiert si cronometrezi cat timp trece pana incepe sa fiarba. Afli si gata. Atat doreaza.
- Acum sa va explic despre realitate. Daca repeti acest experiment, vei afla ca dureaza diferit. De ce? Pentru ca nu in functie de timp va ajunge sa fiarba. Totul conteaza si in functie de foarte multe va ajunge sa fiarba cand va ajunge sa fiarba.
-- Sa incepem cu apa. Care este structura chimica a apei folosite? Ce temperatura are apa?
-- Sa luam vasul in care este pusa la fiert apa. Ce tip de vas este? Ce forma are? Este deschis, cu capac, sigilat? Din ce materiale sunt piesele? Ce transfer termic au materialele? Ce temperatura au?
-- Sa luam aerul din jur. Ce compozitie chimica are aerul din jur, ce gaze contine? Ce transfer termic au aceste gaze? Ce presiune au aceste gaze? Ce temperatura au aceste gaze?
-- Sa luam sursa de incalzire? Cum este incalzit vasul? Sa luam ca exemplu gaz si flacara. Ce compozitie chimica are gazul? Ce temperatura are focul?
- Acestea sunt cele 4 lucruri de baza care influenteaza fierberea apei.

TO BE CONTINUED.


Ultima editare efectuata de catre EnSabahNur2 in 2011-05-09, 18:59, editata de 6 ori
avatar
EnSabahNur2
Admin

Posts : 499
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : Romania, Cluj, Cluj-Napoca

Vezi profilul utilizatorului http://ensabahnur2.forumsmotions.com

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum